Fedtfattig kost – hvor kom denne idé kommer fra? Den fedtfattige dille startede helt tilbage i 1970’erne. Det var alle de vrede i et stykke tid, men i sidste ende forskning viste, at fedt ikke var fjenden og bestemt ikke kuren alle for sygdom. Den lave fedtfattig tendens spredes og gik i skjul i 80’erne og 90’erne. Nu kommer den nyeste og bedste, “lavt kulhydratindhold” kost til at tage centrum.
Når du spiser et måltid, der indeholder fedt, din krop bruger omkring 100 kalorier til at fordøje og behandle dette måltid. Ud af disse 100 kalorier 70 kalorier bruges til at producere og syntetisere fedtsyrer. Efter at have taget dette “magert protein”, nedbryder leveren det til fedtsyrer. Disse fedtsyrer opbevares som fedt i fedtvævet eller fedtdepoter i fedtcellerne.
Med andre ord, når du reducerer dit kalorieindtag, alt det gør, er at reducere kroppens fedtdepoter, men kun til en vis grad. Det gør ikke slippe af med dem, og værre, kan det producere endnu mere fedt! Da der er nogle fedtstoffer, der ikke omdannes til fedt, kaldes de undertiden overskydende fedtstoffer.
Og lige så vigtigt, når din krops fedtceller er under pres fra konstant at skulle støtte et højere antal kalorier ind fra fedt, de undertiden tage dette overskud og danne yderligere fedtsyrer. Derfor siger vi, at det er vigtigere at have en velafbalanceret kost end at reducere dit kalorieindtag. Din krop er en velsmurt maskine. Det ved, hvordan man producerer fedtdepoter, når det er nødvendigt, for et givet antal kalorier.
Det er, hvordan kalorieindhold begrænsning ender med at spille en meget stor rolle i en persons krop, sammensætning, sundhed, sult og velvære.
Almindelige fejlslutning af proteinbegrænsning
Den første fejl, som folk begår, når de sænker deres kulhydratindtag, erstatter protein med ekstra protein. Du kunne gøre dette, men der er nogle meget alvorlige konsekvenser.
Her er et simpelt eksempel. I 1970’ernes diæt med højt kulhydrat fandt forskerne, at calcium ud af kosten, hvor folk drak 3 kopper skummetmælk dagligt, men kun 300 mg calcium (9 mg calcium), kan være blevet ekstraheret og deponeret i knoglerne. Således ender du med en stor stigning i dit absolutte calcium i din kost, hvilket fører til nedbrydning af dine knogler.
Og senere, når de samme mennesker flytter ind i “lavt proteinindhold” kost regime, de oplever symptomer på osteoporose, slid på deres knogler og endda hår og negle dreje skør og bryde ud.
Jeg har endda set folk, der var på lavproteindiæt, begå den fejl at spise et måltid fuld af højt kalorieindhold pasta, brød og pommes frites og drikke en masse øl! Og de havde NUL ændringer i deres blodkemi, vægt, magert body mass index, selv en enkelt ‘orgasme’! Det er ikke overraskende, da alkohol er den vigtigste årsag til lav libido hos både mænd og kvinder.
De kulhydrater, du bør begrænse, består af de enkle sukkerarter, såsom sukker i frugt- og grøntsagsgrupperne, og de komplekse kulhydrater, såsom søde kartofler, hvide ris, hvidt mel og lignende, som er sådanne klipper på fordøjelseskanalen, at de kan være ret hårde på dine organer, hvilket forårsager yderligere stress på dine organer, såsom leveren og bugspytkirtlen.
Protein: Din bedste kilde til kostprotein
Din bedste kilde til protein er naturligvis din egen kropssammensætning, og den bedste måde at bestemme dette på er ved din egen kropssammensætning.
Der er en række metoder, du kan bruge til at bestemme din kropssammensætning. Du kan bruge badeværelse skalaer til at hjælpe dig med at bestemme din vægt hver dag. Eller du kan bruge dit tøj som dine målepinde.
Hudpapir: Målebånd: HandFit2Go.
Problemet med disse metoder er, at de ikke viser dig den procentdel af din vægt, der er fedt.
Så jeg ønsker at dele med dig en 4 metode til Body Mass Index (BMI), til at bruge til at bestemme din optimale BMI. De er opdelt i følgende kategorier:
#1 de bedste måneder. Okay, hvis du tror, at dem, der er overvægtige (over 25 på BMI) eller dem, der er undervægtige (under 18) er nødt til at gøre push-ups eller sit-ups, indtil deres BMI bunden sker for at falde i disse respektive kategorier, så er du forkert. En BMI, der er i mellem disse to yderpunkter er en normal læsning. Men hvis du er en person, der er uden for disse intervaller på BMI, så er du nødt til enten at komme ned til disse intervaller (gennem motion eller kost), eller du skal tage vare på dig selv (det betyder at spise sundt og få nok motion).
#2 får dine kulhydrater. Kulhydrater er tilfældigvis detometrie brændstof.